aur
fbvinedrib

RAISE Youth
aur

IRETI, o speranță la genul feminin
IRETI, o speranță la genul feminin
Cu ocazia zilei internationale a femeii, “AUR” – Asociația Națională a Specialiștilor în Resurse Umane lanseaza oficial proiectul “IRETI – Empowering Women and Strengthening Socio -Economic Integration“ (Erasmus+ Key Action 2 Strategic Partnerships for adult education - Exchange of Practices).

Bucuresti, 8 martie 2018

 

IRETI, o speranță la genul feminin

 

Cu ocazia zilei internationale a femeii, “AUR” – Asociația Națională a Specialiștilor în Resurse Umane lanseaza oficial proiectul “IRETI – Empowering Women and Strengthening Socio - Economic Integration“ (Erasmus+ Key Action 2 Strategic Partnerships for adult education - Exchange of Practices).

Datele si evolutia fenomenului traficului de ființe umane la nivelul Uniunii Europene sunt alarmante! Europa este una dintre destinațiile cele mai comune pentru victimele traficului de ființe umane. Unul dintre grupurile vulnerabile, intr-un număr din ce in ce mai mare, este constituit de catre femeile si fetele de naționalitate nigeriană. Spre exemplu, 80% dintre femeile nigeriene sosite în Italia in ultimii ani sunt victime ale traficului de ființe umane. Aceste femei sunt recrutate cu promisiunea unei vieți mai bune. Majoritatea victimelor au vârste între 17-28 ani, au un nivel scăzut de educație și provin din familii sărace. Odată ce ajung în Europa, sunt plasate pe piața prostituției care devine o capcană majora pentru multe dintre acestea. Datorita faptului ca trăiesc într-un mediu dezavantajat, adesea sunt victime ale violenței și excluziunii sociale, fără a avea o șansa reala de a ieși din prostituție.

Proiectul “IRETI - Empowering Women and Strengthening Socio-Economic Integration“ s-a născut din dorinta a 4 organizatii non-guvernamentale din Italia, Spania, Anglia si Romania de a sprijini aceste femei, iar alegerea termenului IRETI nu este aleatorie. În Yoruba, cea mai vorbită limbă din Nigeria, IRETI înseamnă speranță. Proiectul isi propune imbunatatirea proceselor de integrare socială, promovarea egalitatii de șanse între femei și bărbați in general, și in special a egalitatii de șanse prin promovarea antreprenoriatului feminin - organizatiile partenere acționând drept furnizori de servicii și oportunități pentru grupurile vulnerabile.

Pentru a-si atinge dezideratul, parteneriatul proiectului si-a propus ca de-a lungul celor 2 ani de colaborare la nivel european (noiembrie 2017 - octombrie 2019) sa atinga urmatoarele obiective specifice:

_ relationarea grupurilor tinta vulnerabile cu piața muncii prin intermediul unei platforme online pusa la dispozitia grupurilor tinta in vederea constientizarii acestora asupra diferitelor modalitati de a iesi din situatia de exploatare (prostitutie), precum și pentru a identifica oportunitati de concretizare a ideilor lor antreprenoriale;

_ imbunatatirea expertizei organizațiilor partenere prin dobândirea de noi abilități și cunoștințe care să le ajute să îmbunătățească impactul si calitatea intervențiilor dedicate luptei impotriva traficului de ființe umane;

_ schimburi de experiențe, metode și bune practici între diferiti stakeholderi, pentru a-și îmbunătăți capacitățile operaționale în domeniile educației adulților și antreprenoriatului feminin.

In decursul celor 2 ani de implementare, proiectul “IRETI - Empowering Women and Strengthening Socio-Economic Integration“ va genera o serie de rezultate concrete precum: o platforma online dedicata femeilor victime ale traficului de fiinte umane; cate o rețea locala nationala in fiecare tara partenera, precum si o retea regionala și una internaționala intre organizații care lupta impotriva traficului de ființe umane; o serie de cursuri de formare și programe de stagiu; un toolkit care va acționa drept instrument inovator de sprijin în abordarea problematicii traficului de persoane in sfera educației adulțior; un ghid de bune practici, împărtășite și experimentate în timpul proiectului; canale de social media dedicate vizibilitatii proiectului și diseminarii rezultatelor.

“AUR” – Asociația Națională a Specialiștilor în Resurse Umane este responsabila in cadrul proiectului IRETI de procesul de evaluare si monitorizare, oferirea de expertiză în domeniul resurselor umane, în special in sprijinirea accesului grupurilor țintă vulnerabile pe piața muncii, precum si organizarea unui atelier de lucru privind antreprenoriatul social cu participarea partenerilor internationali.

Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati la urmatoarea adresa de email: raluca.manaila@resurseumane-aur.ro sau 0723326084 (Raluca Manaila, manager de proiect).


Download fisier in format pdf

 

Despre noi


"AUR" - A.N.S.R.U. - Asociatia Nationala a Specialistilor în Resurse Umane este o organizatie profesionala non-profit, non-guvernamentală, cu personalitate juridică, creată în scopul promovării conceptului de resurse umane în România. În viziunea noastră, activitatea de resurse umane presupune: satisfacerea nevoilor tuturor categoriilor profesionale, informare şi educare în spiritul drepturilor recunoscute pe plan naţional şi internaţional, promovarea unui dialog real între toţi actorii sociali
Ultimele stiri


plus
Proiectul „SOCIAL INNOVATION ZONE” lansează in România „SOCIAL BUSINESS. THE GAME”
Avem plăcerea să vă prezentăm „SOCIAL BUSINESS. THE GAME”.

plus
AUR lanseaza proiectul RAISE Youth “Acțiuni în mediul rural pentru un antreprenoriat inovativ și sustenabil pentru tineri”
RAISE Youth este un proiect finanțat prin Granturile Spațiului Economic European (SEE) și Norvegiene pentru creșterea gradului de ocupare al tinerilor.

Contact

Adresa
Blvd. Nicolae Balcescu, nr. 17-19, etaj 1, Camera 115, sector 1, Bucuresti

Telefon/Fax
021 313 38 83

Mobil
0722 77 84 84, 0723 32 60 84

E-mail
org.aur@gmail.com
 
Copyright © 2014
Acest site contine cookie-uri | Termeni si conditii